Excursii

Care e urmatoarea ta calatorie?

Filtru de cautare

Motor de căutare pentru a naviga ofertele companiei

Muzeul arheologic din Zagreb, fondat in 1846, este situat in Palatul Vranyczany-Hafner si detine aproximativ 460.000 de exponate. Colectia priestorica vorbeste despre istoria multor culturi, de la Paleolitic la inceputurile Epocii de Fier. Colectia antica prezinta monumente de origine greaca si romana, in cea din urma figurand articole domestice locale si straine. Colectia medievala urmareste evolutia istorica de-a lungul marilor imigratii si pana la Evul Mediu. Colectia egipteana este unica de acest fel din sud-estul Europei. O descoperire demna de mentionat este mumia din Zagreb, alaturi de care se gaseste cel mai mare text in limba etrusca. Colectia numismatica este una dintre cele mai mari si ma importante din Europa si din lume. Muzeul detine si o librarie impresionanta, cu peste 50.000 de volume.
În aprilie 1503, boierul Luca Arbore, portar de Suceava a înalţat o biserică în satul care azi se numeşte Arbore. Sfîntul locaș a fost terminat în acelaşi an, pe 29 august. Mănăstirea Arbore poartă hramul Sf. Ioan Botezătorul. Totodată ea adesea apare cu numele celui care a ctitorit-o, hatmanul Luca Arbore, un mare boier din vremea lui Ștefan cel Mare, sfetnicul de seamă al lui Bogdan cel Orb (1504-1517) și tutorele politic al lui Ștefăniță Vodă (1517-1527).
Adormirii Maicii Domnului, datata din secolele XVI-XVIII.In anul 1828, pe deal, deasupra complexelor rupestre s-a inaltat biserica schitului, care redevine in 1919 manastire. Pana atunci, schitul s-a aflat sub administrarea manastirii Saharna. In perioada sovietica, toti calugarii se risipesc, iar cladirile de pe deal sunt preluate de colhoz. Biserica este transformata in depozit de tutun.