Excursii

Care e urmatoarea ta calatorie?

Filtru de cautare

Motor de căutare pentru a naviga ofertele companiei

Făgăraș este un municipiu din județul Brașov, Transilvania, România. Are o populație de 30.714 locuitori. Înainte de Unirea Transilvaniei cu România orașul a fost centrul administrativ al comitatului Făgăraș, iar între 1920 și 1950 a fost reședința județului Făgăraș.
Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii, care dureaza o ora si jumatate, se pot admira malul european si asiatic al Istanbulului, in compania pescarusilor care zboara atat de aproape de vas, ca ai senzatia ca iti vor manca din palma. Odata ajunsi pe Insula Printului, o plimbare cu trasura si o masa cu specific pescaresc sunt binevenite, iar strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat pastreaza farmecul oriental.
Mănăstirea Bârsana este o mănăstire ortodoxă din România situată în comuna Bârsana, județul Maramureș.Primele atestări documentare ce fac referire la Mănăstirea Bârsana datează din 1720; într-un document referitor la proprietățile familiei voievodale Dragoș, este menționat un drum care se bifurca, conducând pe un braț în satul Bârsana, iar pe celălalt la mănăstire. Tot în acest document sunt menționate și Valea Mănăstirii și Dealul Popii.